Az "Eb a titka mindennek" című kutyás film szerintem nem való mindenkinek. Mi a párommal néztük, de egyikőnkre sem volt nagy hatással, sőt elsőre nem is akartuk végignézni. Csak azután vettünk erőt magunkon, hogy mások szerint viszont nagyon jó, aranyos, kedves, stb.

Kinek ajánlom? Igazán kicsi gyerekeknek, akiket nem zavarnak a súlyos logikai bukfencek és irreális szituációk, amikből a készítők humoros helyzeteket próbáltak összehozni. Szerintem felnőtt fejjel ez a film élvezhetetlen, de lehet, hogy csak én néztem túl sok, sokkal jobb kutyás filmet, ezért nem tudom a középszerűeket értékelni.

Jöjjön tehát a történet: Adott egy árvaház csak lányoknak, ahol két kislány nagyon jó barátságba kerül és állandóan együtt játszanak a környező mezőn. Egyik nap egy kiskutya kerül hozzájuk egy véletlen folytán, de a kutyát tilos lenne az árvaházba bevinniük. Ez őket nem érdekli és becsempészik a házba. A helyzetet bonyolítja, hogy hamarosan mindkettőjüket örökbe akarják fogadni, szerencsére egy házaspárhoz kerülnének, viszont az új otthonukba sem vihetnek kutyát. A házirend is tiltja, az "új apjuk" pedig allergiás a kutyákra. A két kislány elhatározza, hogy viszik a kiskutyát és addig rejtegetik új otthonukban, ameddig csak tudják.

Amiért nekem nem tetszik:

  • Tele van abszolút hihetetlen szituációkkal, amiket most csak azért nem kezdek sorolni, hogy ha még nem láttad, akkor minimális élvezetet nyújthasson a film.
  • Az Eb a titka mindennek című film jórészt az Ebadta kutyakölykök című film koppintása. Tele van hasonló szituációkról, arról nem is beszélve, hogy mindkét film pozitív kutya-szereplője egy német dog. Egyébként már az a film is kiakasztott és azt sem tudtam végignézni elsőre, szóval ha az egyik tetszett, nézd meg mindkettőt!:)
  • Nagyon butának tűnnek a főszereplő szülők, különösen a film első 3/4 részében. Az ilyen se gyereket, se kutyát ne akarjon... A gyereket és a kutyát is nem csak szeretni és kényeztetni kell, hanem nevelni, szabályozni és komolyabban odafigyelni rájuk. Ok, ez egy film, szinte mese, de akkor is. Nem szeretem, amikor a nézőket hülyének nézik...