Nos, következzen a "Susi és Tekergő 2. rész" című rajzfilm, amely a "Csibész, a csavargó" alcímet viseli. Ha még nem láttad az első részt, akkor mindenképpen nézd meg, az jó!:)

Hááát... felnőtt férfi szemmel ez a film is nagy csalódás az első részhez képest, persze nyilván nem is én voltam a célközönség. Úgy tűnik, hogy a régi jó mesék profitszemléletű továbbírása nem volt túlságosan sikeres 2000 környékén. Ahogy a 101 kiskutya 2. része is túl erőltetett volt számomra, ugyanúgy ez a folytatás is.

Anyu és a gyerekek persze nézzék, de apu csak akkor, ha önbizalomhiányos és/vagy nagyon rossz a kapcsolata a fiával.

Általánosságban: Előkaptak itt is egy sztereotípiát, jelen esetben azt, hogy a meg nem értett tinédzserek lázadoznak a rendszer ellen, több szabadságra és függetlenségre vágyak. Mindegy, milyen jó az életük, ezt nem becsülik és valami (mindenki más számára) nyilvánvaló hülyeség miatt képesek mindezt eldobni.

Történet, cselekmény: Susi és Tekergő 4 kölyökkutyát nevelget. (Ebből 3 lány ugyanúgy néz ki, mint az Susi és 1 fiú, ami ugyanúgy néz ki, mint Tekergő, csak persze kicsiben.) Mindenki nagyon boldog, kivéve Csibészt, aki több függetlenségre vágyik, aki kóbor kutya akart lenni, mert de jó a szabadság. Apja, a korábbi legvagányabb kóbor kutya persze teljesen megváltozott és próbál a kölyök lelkére hatni. Nem sikerül, elszökik, sokáig nem jön rá, hogy jobb otthon, de végül igen. Hurrá.

Külön idegesítő a sok zenés betét, ami szerintem egy célt szolgált, hogy a teljen a műsoridő, mert egyébként közel sem tettek annyit hozzá a történethez, amennyi ideig tartottak...