A "Marley meg én" című film nem egy tipikus kutyás történet, mégis azt kell mondjam, hogy mindenképpen érdemes megnézni. Pláne ha szereted a labrador retriever kutyákat. :)

A legtöbb kutyás film vagy mese arról szól, hogy egy kutya mennyi örömet, szeretetet tud adni és hogy az emberek élete könnyebb és boldogabb lesz egy négylábú társ mellett. Nos, ebből a filmből kiderül, hogy ez nem mindig van így - Marley mellett közel sem ilyen egyszerű az élet. Marley nem akar szót fogadni, nem akar nyugton maradni. Úgy általában mindig azt csinálja, ami neki szimpatikus - és cseppet sem érdekli, hogy az emberek mit szólnak ehhez.

Persze most bele lehetne kötni, hogy jajj ez a film... mennyire rossz példát mutat, de akinek volt kutyája, az bizony tudja, hogy mindegyik szokott így viselkedni - és biztosan eszébe jut mára kedves emlékké vált hasonló történet a saját életéből.

Ha csak ennyi lenne, már akkor érdemes lenne megnézni. Ez a film azonban ennél több, sokkal több. Mindenképpen nézd meg, lehetőleg a családdal együtt. Nem is mondok többet, ezt tényleg látni kell. Nem egy tipikus vígjáték, hanem a valódi életről szól. (Jó, azért tegyük hozzá egy amerikai, szerencsés, jó környéken élő család életéről van szó benne - nem a magyar mindennapokról, de csak ez miatt ne utáljuk őket.)

Történet, cselekmény: Adott egy fiatal, kissé karrierista pár, akiknek most indul a karrierjük, mindketten újságírók. Egyelőre nem férne az életükbe egy gyerek, viszont a férj úgy dönt, hogy hosszabb időre "bebiztosítja magát", ezért egy kutyával lepi meg az asszonyt. Marley, a mentett Labrador - kölyök szép és aktív, csak éppen fegyelmezni nem lehet, ezért nagyon sok kelletlen, mégis humoros szituációba kerülnek. Az évek telnek, a szereplők / karakterek változnak, egyedül csak Marley marad ugyanaz az elkényeztetett kis kedvenc...

Egyéb info: A film néha gusztustalan jeleneteket is bemutat, de nem erőlteti és nem ezekre épülnek a poénok. Csak annyi ilyen van benne, amennyi a valóságban is benne van.

Ha most tervezed életed első kutyáját, talán csak később nézd meg a Marley meg én című filmet!:)