Olvasva a Kutyám, Jerry Lee 2. című filmhez írt nézői véleményeket, kicsit elbizonytalanodtam, hogy talán bele sem kellene kezdeni, de én kellemesen csalódtam. Persze voltak benne erőltetett poénok, de összességében szerintem nagyon jó kis film. Ha tetszett az első rész - és figyelembe veszed, hogy ez egy 10 évvel később készült folytatás - , akkor biztosan nem fogsz csalódni.

A film alapszituációja, hogy Jerry Lee megörgedett és azért valljuk be, Dooley sem a régi már. Mindezt tetézi, hogy meghalt a felesége és rögtön az első percekben meg akarják őt ölni. Gyorsan a merénylő nyomába is erednek, de gyorsan kiderül, hogy bizon yegyikőjük sem bírja már úgy  fizikai megerőltetést, mint korábban.

Szép lassan azért próbálnak formába jönni, de hiába - a nyakukba kapnak egy társ-párt. Egy rendőrnőt, aki egy rendőrcélokra maximálisan kiképzett, fiatal dobermann-nal dolgozik. Persze Dooley korábban már majdnem összejött ezzel a nővel, csak hogy a helyzet még komplikáltabb legyen...

A szituációk és a poénok egy részét már láttuk az előző filmben, de nem túlságosan zavaró. Ajánlom a filmet gyereknek, kutyának, bárkinek.

Kutyatartási szempontból megemlíthető az a rész ISMÉT, ahol egy vadidegen, más fajtájú szukával kerül Jerry Lee túlságosan is intim kapcsolatba, ami nyilvánvalóan súlyosan elítélendő - de ez csak egy vígjáték, nem kell nagyon fennakadni rajta. Azért ha van velünk egy gyerek, akkor azért a korától függően tarthatunk egy rövid kiselőadást, hogy ez csak humor, a valóságban ilyet nagyon nem szabad csinálni...

Hivatalos leírás: a Kutyám, Jerry Lee 2. című film a port.hu-n.