Bevallom, nehéz higgadtnak maradnom, mikor eszembe jut ez a film... úgyhogy előre szólok, ez az én személyes véleményem lesz, na de persze nem értek a filmekhez, meg biztosan nem tudom, hogy mi az igazi művészet. Ha jót akarsz, ne nézd meg a Fehér Istent! Annyi más kutyás film közül választhatsz [ kutyás filmek listája ], tényleg nem éri meg elpocsékolni rá 2 órát az életedből - és még csak jól is fognak húzni.

Tehát, adott egy Fehér Isten fantázianevű (!) kutyás film, ami egy "elképzelt, apokaliptikus Budapesten játszódik. Na most kezdjük azzal, hogy semmi apokaliptikus nem volt benne. Sokan hasonlítják a majmok bolygójához, de szerintem csak viccelnek. Az egy egész jó film, ez meg egy olyan történet + kivitelezés, aminél egy átlag kutyabarát gimnazista csapat jobbat tud csinálni iskolai házi feladatként.

A film elmondja és megmutatja, hogy

  • kb. minden ember egy agresszív, felszínes köcsög
  • minden kutya bosszúállóvá válik, ha bántják
  • de a szeretet mindent legyőz

Már közel 10 napja láttam ezt a filmet, de képtelen voltam nekikezdeni a véleményem leírásnak, mert ha csak eszembe jut pár jelent a filmből, már azok kicsapják a biztosítékot az agyamban. Ez volt az a film, amikor a párommal már a 40. percben néztünk egymásra szomorúan, hogy úúúúristen, de sok van még hátra. ( Még a felénél sem jártunk! ) Ha nem éreztem volna szükségét, hogy egy ilyen borzalom is helyet kapjon a listában, végig se néztem volna.

A Fehér Isten az a film, még jobban elveszi az emberek kedvét a kutyatartástól vagy pl. a menhelyek támogatásától, meg még több ellenségeskedést szít a kutyások és nem kutyások között. Egyszerűen nem lett volna szabad leforgatni és megmutatni az embereknek! A film történetéről, cselekményéről tényleg kér lenne beszélni.

Na nézzük a mások oldalt, hogy vannak benne kedves, cuki, szerethető kutyák, akik közben milyen ügyesek is. Hát igen, vannak. Meg vannak benne agresszív, bosszúálló, gyilkos kutyák is. A történet elmondja, hogy minden menhelyi kutya bármikor válhat egy vérengző vadállattá, ami módszeresen gyilkolja azokat az embereket, akik valaha is ártottak neki.

Van még a filmnek egy harmadik nézőpontja is, elvileg (!), miszerint az agresszív magyar emberek egyúttal az egész fehér fajt testesítik meg, míg a kutyák a nem fehéreket szimbolizálják. Na jó, mondjuk ki, egyeseknek sikerült ebbe a filmbe is belemagyarázni, hogy "bezzeg a cigányokat/négereket mindenki ok nélkül utálja és csak akkor tehetnek rossz dolgokat, ha az önző és agresszív fehérek erre rákényszerítik". Vagy ilyesmi. De ez nem az én véleményem, csak olvastam máshol. Szerintem a Fehér Isten nem szól a rasszizmusról, egyszerűen nem szól semmiről, ami nem egy teljesen általános téma vagy egy totális baromság lenne.

Kivel nézd meg? Senkivel, soha, te sem!

Jó kutyás filmet keresel? Itt szerintem mindegyik jobb: kutyás filmek listája