A Walt Disney-féle Fehér Agyar című film 2. részének az alcíme: "A fehér farkas mítosza". Igen ám, de itt a fehér farkas nem Fehér Agyart jelenti, hanem egy fehér aranyásót, aki az indiánok szerint a farkas emberi megtestesítője... vagy micsoda.

Ez a film tulajdonképpen nem is illik a "kutyás filmek és mesék" sorozatba, mert ebben a filmben Fehér Agyar csak egy össze-vissza szaladgáló mellékszereplő, de legjobb esetben is csak a kutyát lehet benne értékelni. Szó nincs különleges állatról vagy különleges barátról vagy bármi hasonlóról.

Ez az egész film egy buta, romantikus, ezotériával megbolondított nyáltenger a szememben. A fehér, becsvágyó aranyásó simán lemond mindenről, hogy az üldözött, elnyomott, kizsákmányolt indiánok közé tartozhasson, mert 1 nap alatt halálosan szerelmes lett egy indián lányba, aki meg van róla győződve, hogy ő egy farkas, emberi testben.

Még azt hozzáteszem, hogy a találkozás előtt egy nappal volt vagy 5-10 kiló aranya és bár egy balesetben elvesztette, bármikor visszamehetne a bányába és újabb 2-3 év alatt összejöhet neki ugyanennyi. Ehelyett fut olyan nő után, aki csak rinyál, hogy jajj, nem lehetnek együtt úgysem.

Ez a film nem méltó a Fehér Agyar "sorozathoz" és külön idegesítő, hogy még a címszereplő is "szerelmes lesz". Na jó, ezt nem mondja... de azért elég sokat ugrál egy valóban fehér farkassal és lesznek a végére cukimuki kölykök is.

Ne nézd meg, ha jót akarsz. Ez nem kutyás film... ez valami erőltetett hülyeség.

Nem csak én gondolom így szerintem! A történet az 3 évvel korábban készült Fehér Agyar egyenes folytatása, de még az előző főszereplő is annyira gagyinak találta a folytatást szerintem, hogy nem akart benne részt venni. Az elején van egy 1,5 perces jelenete, amiben átadja a főszerepet a vele egyidős a semmiből a képbe került barátjának, aki pont ugyanazt csinálja, amit egyébként ő is tehetett volna a karaktere szerint.

Gondolom színészcserét nem akartak, így jött ez a "csavar" a film elejére.

Értékelés:

  • ha fel akarsz szedni egy csajt, nézd meg vele - 8/10
  • ha azt akarod, hogy hagyjon békén a gyereked, akkor nézze egyedül - 6/10
  • ha egy jó kutyás filmet keresel, ezt hagyd ki - 3/10

Volt pofájuk olyan "poént" beletenni, hogy a bűnöző beleül a saját maga által lerakott medvecsapdáva, aztán fájós seggel szaladgál... meg volt még egy másik poén is, hogy a főszereplő kilövi a nyílvesszőt az nem beleáll a fába, hanem összevissza pattog és majdnem fejenlövi magát. Most hogy ezek eszembe jutottak, legyen az értékelés inkább 1/10.

Megyek, eszek egy kis csokit, talán lenyugszom. Ez a film nem méltó a Fehér Agyar névhez!