A Kutyám, Jerry Lee című film egy meglehetősen öntörvényű rendőrről (Dooley) szól, akinek igencsak felfordul az élete, amikor egy számára ismeretlen rendőrkutyát kap maga mellé. Ez egy vígjáték, "lightos" akciójelenetekkel, tehát a család bármely tagja megnézni - és mindenki fog belőle tanulni valamit.

Dooley jó rendőr, de túlságosan egoista. Nem érdekli senki más véleménye és nem is próbálja betartani a közösségi szabályokat. Azt teszi, amit akar, senkire nincs tekintettel és persze elvárja, hogy őt mindenki tisztelje és azt tegye, amit ő akar. A legtöbb munkatársa nem szereti őt, mint ahogy ő sem rajong másokért, ezért mindig egyedül dolgozik. Magánélete is problémás.

Mivel kábítószekereskedőket szeretne lefülelni, az a nagyszerű ötlete támad, hogy magához vesz egy nyomkereső kutyát, akit majd felhasználhat célja eléréséhez. "Természetesen" semmit nem tud a kutyákról, mégis az állomány legproblámásabb egyedét kapja, Jerry Lee-t.

Jerry Lee és Dooley sokban hasonlítanak, például egyik sem enged! Így aztán kapcsolatuk nem indul könnyedén, mégis, ha a helyzet komolyra fordul, akkor számíthatnak egymásnak, akár a végsőkig is.

A film végére persze Dooley szépen lassan rájön, hogy csapatban dolgozni nem is olyan rossz.. és a persze jön a többi hasonló romatikus klisé is.:)

Kutyatartási szempontból megemlíthető az a rész, ahol egy vadidegen, más fajtájú szukával kerül Jerry Lee túlságosan is intim kapcsolatba, ami nyilvánvalóan súlyosan elítélendő - de ez csak egy vígjáték, nem kell nagyon fennakadni rajta. Azért ha van velünk egy gyerek, akkor azért a korától függően tarthatunk egy rövid kiselőadást, hogy ez csak humor, a valóságban ilyet nagyon nem szabad csinálni...

Hivatalos leírás: a Kutyám, Jerry Lee című film a port.hu-n.