A mai film címe: "Fehér Agyar visszatér", ami az 1973-as Fehér Agyar című film sikerét lovagolta meg és ugyanazzal a főszereplővel egy hasonló folytatást jelent. A legtöbb folytatás gyengébb, mint az eredeti film... de ez kb. ugyanolyan. Ha az tetszett, akkor talán ez is fog.

Ez is inkább apunak és a gyerekeknek ajánlott - anyu nem biztos, hogy értékelni fogja (ebben is elég sok a véres rész). Egy mai felnőtt meg max. csak akkor, ha a kutya miatt megnézi, egyébként ennél sokkal jobb filmeket is láttunk már - hasonló témában is.

Kb. ugyanúgy indul, mint az első része. Vannak indiánok a vadonban, közülük az egyiket már ismerjük és továbbra is minden második szava a fehér agyar, bár már mintha kicsit visszafogta volna magát. Kezdek is örülni, amikor váratlanul megölik. Aztán halad előre a történet és a képbe kerül egy másik gyerek, aki vele egyidős lehet, csak éppen fehér. További közös pont, hogy ez a gyerek is hasonlóan intelligens. A kis állatkínzót megugatja a kutya, erre megszólal: "Hú, a mindenit. De megijesztettél azokkal a fehér agyaraiddal."

Igen, ez kb. olyan értelmes, mint az "Esik a fehér hó" és "De fekete ma a sötétség". Ha más színben az a valami nincs (pl. a fog tipikusan ilyen), akkor minden mindig elé tenni a színét?! Persze, tudom, hull a pelyhes fehér hó, jöjjelkedves... de az óvodai szint, könyörgöm. Na mindegy, csak túlteszem magam rajta.

A jók és a rosszak egyébként ugyanazok, a színészek (pl. Franco Nero) és a karakterek is, a felállás sem sokat változott. Egyszer azért megnézhető, mert vannak benne azért új fordulatok is. Ja igen, ismét van "piedónés" verekedés, ezúttal kocsmában, törnek a székek vannak poénok...

Maga a film egyébként nagyon jó társadalomkritika, ahogy bemutatja az aranyásók határtalan, mindent felülíró kapzsiságát. Meg talán jó ez a két film, csak a gyerekszereplők ne lennének ilyen idegesítőek!

Na jó, csak utánanéztem, ki volt előbb... éééés... nyert a Bud Spencer - Terence Hill páros. Ők már az eredeti Fehér Agyar előtt 3 évvel leforgatták "Az örgödg jobb és bal keze" című filmet. Persze más kérdés, hogy az eredeti Jack London regényben már benne lehetett az, hogy puszta kézzel üti be a szöget Bud Spencer 2. Na azért ennek már nem járok utána, de ha valaki olvasta, akkor várom a megfejtést!:)

Komolyan mondom, ha átlag percenként egyszer nem hangzott el, hogy "Fehér Agyar", akkor egyszer sem! Valami nagyon beteg lehetett a rendező, hogy ezt kérte és benne is hagyta... Komolyan úgy érzetem, hogy ha ott lennék, akkor már mindenkit szájba vágnék, aki kiejti ezt a két szót...