Egy kutya hazatér filmkritika

A film eredeti címe: A Dog's Way Home

Végre egy igazán jó kutyás film! Az "Egy kutya hazatér" nemcsak jó, hanem szép is. Maga a történet is és a helyszínek is! A rengeteg természetközeli kép szerintem sokat emel a színvonalán, ugyanúgy ahogy a történeti hitelesség is. Nincsenek benne igazán rossz emberek, igazán izgalmas jelentek, de ettől csak még hitelesebb és szórakoztatóbb.

Egyetlen szépséghibája van a filmnek, ez pedig a nem mindig élethű CGI, vagyis van benne néhány állat, amit a számítógépen rajzoltak meg, mert értelemszerűen egy vadállatot nem lehet beidomítani olyan feladatok elvégézése, amikre egy kutya vagy talán még egy macska is hajlandó. De a "béna képsorok" csak nagyon minimális játékidőt tesznek ki és a többségükre tényleg szükség volt a történet szempontjából. Más esetben keményen bírálnám, hogy milyen igénytelenül csinálták meg ezt vagy azt, de itt és most belefért. :)

Az Egy kutya hazatér nemcsak a kutyás filmek kategóriában állja meg a helyét, hanem bárki, bármikor megnézhetni a moziban is. Biztosan nem lesz kidobott pénz a jegy ára.

Cselekmény: Egy romos építési területen több kutya és macska éldegél, de nem maradhatnak ott, mert a terület tulajdonosa építkezni akar. A legtöbb állatot elszállítja a hatóság, de páran ott maradnak - köztük történetünk főszereplője is, aki akkor még csak egy kölyökkutya. Csak egy lelkes állatvédő törődik velük, az élet pedig úgy hozza, hogy neki kell örökbe fogadnia a kutyát. Bellának nevezi és szépen éldegélnek együtt, de sajnos van 2 probléma. Bella egy pitbull-keverék, amit tilos tartani az adott városban, továbbá a gazdi bérlőként lakik a házban és hivatalosan nem is tarthatna kutyát... Bella jól nevelt, okos, szép, könnyen barátkozik, tehát abszolút nem veszélyes állat, sőt! Viszont az élet úgy hozza, hogy el kell költöznie addig, amíg a gazdája új lakást talál. Az ideiglenes lakhelyéről azonban hazaszökik, mert annyira szeretne újra a gazdájával lennie már. A film jelentős részét a hazafelé tartó út és a közben átélt kalandok adják..

Huhh.. hát nem is tudom, mit mondjak még, mert ezt a filmet látni kell. Nem tudok mit kiemelni, mert mert annyira jók az emberi karaktek is. Nem a színészekre gondolok, de ők is, hanem maguk a szerepek a jók. Hiteles az egész. Sem a poénkodást, sem a követelőzést vagy a "keménykedést" nem viszik túlzásba sem a rendőrök, sem a katonák. Egyszerűen tényleg elhiszem azt, hogy lehet ilyen az élet Amerikában. Törvényes, igazságos, de mégis emberi. Ezt a filmet egyszer mindenkinek látnia kell és kész! :)