A filmben elég sok kutyafajta megjelenik, de az alábbiak szerepelnek kicsit hosszabban, mint a többi:

  • Lajka
  • Trikolor francia kopó
  • Harzer Fuchs
  • Weimari vizsla
  • Border Collie
  • Labrador Retriever

Először is azzal kezdem, hogy a film címe kicsit megtévesztő, ugyanis szerencsére nem csak a vadászkutyákról és a vadászatokról van benne szó. Érdemes megnézned akkor is ha csak a kutyák érdekelnek, de a vadászat nem!

Sajnos az eleje felháborító, engem legalábbis nagyon dühít már jóideje a hobbi-gyilkolás és az is, amikor állatokat azért gyilkol meg az ember, hogy abból vagy egy részéből luxuscikk legyen. Jelen esetben a prémvadászatról van szó (és a hozzá kapcsolódó egész iparról), ez számomra nem elfogadható. A "normál" szarvasvadászat még úgy-ahogy belefér, hiszen nincs elég erdő nekik már és meg is eszik őket (nem teljesen hiába haltak meg), de mikor csak a szőréért legyilkolnak egy élőlényt, a más dolog.

De miután túl vagyunk ezeken a jeleneteken és a történelmi visszatekintésen, akkor végre jönnek a bárki által élvezhető, oktató részek. Különféle kísérleteket mutatnak be, illetve szó van benne arról is, hogy mi lehet a kutyák szerepe a jövőben.

A vége pedig egy kis 'heppiend' a rossz indítás után, talán ez volt a rendezői elképzelés, hogy a múltat és a jövőt ennyire kontrasztba akarták állítani.

Összességében tehát "A vadász és kutyája" című film jó és hasznos, viszont 12 éves kor alatt inkább ne engedjük a gyereket elé, inkább csak a közepétől (kb. 25. perc az 50-ből) kapcsolódjon be, ha nem akarjuk felzaklatni. 12-16 év felett viszont kötelező! :)