A nagy vörös kutya filmkritika

Ne keverd összes a Vörös kutya című amerikai filmmel, ami Ausztráliában játszódik és sokkal később készült. Az a film egy valós történeten alapszik és itt találod a leírását. Vörös kutya 1. és Vörös kutya 2. (De mindenképpen nézd meg azokat is, mert nagyon jó kutyás filmek.)

Háát... Hol is kezdjem? Ez egy nagyon régi film. Egy olyan világról szól, amiben a mai 60-80 éves korosztály nőtt fel. A mai 40-esek még láttak belőle valamit, de egy mostani fiatal számára ez már szinte felfoghatatlan. Nem csak arra gondolok, hogy még csak TV sincs benne, nemhogy okostelefon - hanem maga az egész társadalmi szituáció. Az emberek egymáshz való viszonya.

A történet főszereplői:

  • Egy csodaszép, díjnyertes Vörös ír szetter kutya, aki kiállítási állat, nem pedig vadászkutya.. de mégis benne vannak az ösztönök, amiket nem mindig tud visszafogni. Elég okos és bátor, de nem néha kicsit fegyelmeztelen.
  • Egy fiatal, árva fiú, akinek az adott kor viszonyai mellett dolgoznia kell, hogy fenntartsa magát. Nincs ideje ez iskolába menni, hanem a szegénysége miatt munkába kell állnia. Ez sok lemondással és alázattal jár számára.
  • Egy idős, gazdag úr, akinek a hobbija a kutyatenyésztés és a vadászat. Egyébként a kutyákhoz nem fűzik gyengéd érzelmek, nem szereti őket jobban, mintha más használlatról lenne szó. A dolgozóival szemben korrekt, de elvárja a feltétlen engedelmességet.

A film cselekménye: Egy árva, de életkedvvel teli fiú munkát vállal egy idősebb, kissé megkeseredett úr gazdaságában, mert mindenképpen pénzre van szüksége. A feladata a hobbiból tartott kutyák gondozása lesz, különös tekintettel Rex-re, aki a legújabb szerzemény. A fiú persze a legjobb barátjaként és családtagként tekint erre a kutyára, ezért nem tudja mindig betartani a szabályokat. Kisebb-nagyobb problémák adódnak, melyek közül az utolsó végzetesnek tűnik. Ő mégsem akar lemondani a kutya életéről, ezért a munkáltatójával szembeszegül és bebizonyítja, hogy tud felelősségteljesen is gondoskodni egy kutyáról. Végül persze minden jóra fordul - sőt, váratlan befejezése lesz a történetnek.

Ez is egy olyan kutyás film, ami szép, természetközeli tájakon játszódik. Egyszerűen jó látni a vadont, a zöldet, a hegyeket... Persze biztosan nem mindenkit érdekel az ilyesmi, de általában aki a kutyákat szereti, az többnyire temrészetbarát is egyben. Igazából ez volt az a film, ami után rájöttem, hogy eddig mi alapján válogattam tudatalatt a legjobb kutyás filmeket. Mindenképpen érdemes megnézni ezt is!