Igazán kíváncsi voltam, hogy az élőszereplős 101 kiskutya után milyen újdonsággal tud előrukkolni a 102 kiskutya című film. Igazán kellemes csalódás volt, hogy semmi köze a rajzfilmes 2. részhez és nem is annyira erőltetett, mint a legtöbb „kényszer-folytatás”. Modern környezetbe helyezve vadonatúj szereplőkkel és új helyzetkomikumokkal egészen kedves és humoros filmet hoztak össze a készítők. Pongo és Perdita - csak úgy, mint gazdáik - kikerülnek a filmből, ellenben az egyik kölykük immár maga is szülővé válik...

Szörnyella (Glenn Close) és az a Alonzo (Tim McInnerny) maradtak, a többiek újak. A kedves, szimpatikus szőke dalmata - tulajdonos női karakter itt nem más, mint nevelőtiszt – picit furcsa ilyen „kemény” szerepben, de így tud kapcsolatba kerülni Szörnyellával. 3 év börtön után a Gonosz hihetetlen változáson ment keresztül egy zseniális tudós, dr. Pavlov kísérleteinek köszönhetően: agyhullámai átprogramozása miatt immár szereti a kutyákat és irtózik a bundáktól, a feltűnéskeltésből, no meg a nagy arcából is jelentősen visszavett. Bizonygatja nevelőtisztjének, Cloénak, hogy megjavult, sőt, kutyamenhelyre megy dolgozni. Minden jóra fordulni látszik tehát, amikor jön egy igazán váratlan fordulat...

A filmben igazán jó színészek játszanak, nem tudom, mi a véleményetek, nekem a párizsi divatház vezetőjét alakító Depardieu belépője a szőrmés alsónadrágban ütős volt... :) A legjobb karakter azonban szerintem a magát rottweilernek képzelő papagáj, nem kis személyiségzavarával sok vicces szituációt hoz létre.

A történet a kicsit talán nehezen indul be, de a végére pörgős és szórakoztató lesz, érdemes megnézni. A kutyák itt is nagyon cukik, megfejelve azzal, hogy a legleleményesebb kölyök a többivel ellentétben teljesen fehér és nagyon szeretne pöttyös lenni. Adott persze még a kedves jó pasi meg sok különböző fajtájú ügyes kutya, elmaradhatatlan ragadós löttyök, trükkös átverések, bezárások és kiszabadítások... És az is kiderül, mi köze Szörnyellának a Big Benhez.

Összességében az alapsablonra építve ötletes, egész családnak nézhető könnyed kikapcsolódást nyújtó, kutyákat megszerettető filmet láthattok, ha megnézitek. Ne hagyd ki te sem! :)

[ Ezt a filmajánlót Szabó Ildikó írta, köszönjük neki!:) ]